Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

sâmbătă, 31 martie 2018

Duble impresiuni

Mi-am îndemnat întotdeauna prietenii ca atunci când răsfoiesc licitaţiile online să deschidă bine ochii, pe de o parte pentru a se feri de potenţialele oferte dubioase, iar pe de altă parte pentru a identifica mărci sau piese care prezintă caracteristici interesante. Vă prezint mai jos două cazuri.

Un prim caz îl constituie un unicat neştampilat al mărcii de 5 parale Cuza, 1865, care prezintă o varietate de imprimare semnalată deja: o frumoasă impresiune dublă (parţială din păcate).

Dublarea desenului este vizibilă de-a lungul cadrului vertical drept, precum şi în cartuşul drept inferior al valorii nominale. Din păcate marca a avut şi un defect (un pliu în coţul drept superior, vizibil). Marca a fost vândută anul trecut, în vară, pe eBay:


Tot anul trecut şi tot pe eBay s-a vândut o altă marcă românească veche prezentând o impresiune dublă. Din păcate, imaginea postată de negustorul britanic a fost de o calitate execrabilă (este caracteristica acestui vânzător).


Aşa, din avion, a fost dificil de apreciat dacă piesa era sau nu originală (mă abţin). Dar din câte ştiu dubla impresiune la mărcile de 5 parale 1866-67 nu a fost catalogată. Piesa a fost vândută contra unei sume de nivel mediu.


Dacă vă întrebaţi cumva de ce fac semnalarea abia acum, anul trecut nu am fost în cea mai fastă perioadă a mea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu