Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

miercuri, 14 iunie 2017

Încă nu ştiu dacă este o ştampilă nesemnalată încă sau o făcătură

Într-o licitaţie mai veche a casei elveţiene David Feldman am găsit un lot concretizat într-o scrisoare prefilatelică purtând o ştampilă cu un desen dintr-un tip pe care nu îl am în fişele mele şi nici în manuscrisul referitor la catalogarea ştampilelor de pe teritoriul Ardealului, Banatului şi Bucovinei.

Descrierea lotului sună cam aşa:

"Sz.Udvarhely Franco / Brief aus 1848 nach Szekesfehervar, offensichtl. in allen Werken unbekannter Stempel - demnach wohl auch sehr selten."

Ca ilustrare, în catalog nu este prezentată scrisoarea întreagă, ci numai un fragment atât de mare cât să fie prezentată ştmapila cu pricina:


Textul ştampilei este «SZ.UDVARHELY/Franco». Acest tip de ştampilă nu este catalogat nici de cunoscuta lucrare semnată de Gudlin. Neputând verifica originalitatea piesei, mă abţin să fac orice afirmaţie.

Licitaţia respectivă a desfăcut o importantă colecţie de ştampile din fostul imperiu habsburgic, incluzând cam toate ştampilele liniare negative rare din Transilvania perioadei prefilatelice. Pagina în care a fost ilustrată ştampila cu pricina este mai jos (click pe imagine pentru mărire).


Apelez la cititori pentru orice informaţie referitoare la ştampila prefilatelică transilvană.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu