Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

luni, 15 mai 2017

Exemplu de studiu tradiţional la mărcile austriece pentru ziare tip Mercur

Filele de album prezentate mai jos constituie o mică parte dintr-o colecţie particulară oferită într-o licitaţie din Germania în luna martie a.c.

Colecţia nu a fost pregătită în vederea participării la vreo expoziţie, ci pur şi simplu a fost astfel aranjată datorită pasiunii colecţionarului. Colecţia nu are vreo valoare fenomenală. Mărcile pentruziare tip Mercur au avut un consum poştal considerabil, fiind tipărite şi puse în circulaţie într-o multitudine de tiraje succesive, planşele de tipar fiind de mai multe ori refăcute. De aceea, aceste mărci constituie un câmp excelent de studiu pentru colecţionarul pasionat de filatelie tradiţională.

Nu închei fără a menţiona faptul că marca lila/violet a avut până în 1871 putere de circulaţie pe întregul teritoriu al Transilvaniei, Banatului şi Bucovinei, iar după acest an numai în Bucovina. Vizionare plăcută! (click pe imagini pentru mărire).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu