Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

sâmbătă, 4 februarie 2017

Biuroul de comisiune şi expediţiune poştală Burdujeni

Studiul documentelor trecute prin circuitul poştal este deosebit de interesantă pe partea de ştampilografie poştală, deoarece constituie martori ai existenţei şi funcţionării unor subunităţi poştale mai puţin cunoscute deopotrivă de către istorici şi colecţionari.

Pe un portal internaţional de licitaţii online a fost oferit un buletin de expediţie circulat (click pe imagine pentru mărire).


Documentul poştal a însoţit un colet cu o greutate de 2,9 kg expediat în martie 1904 din Viena la Galaţi, în România. Potrivit procedurii, coletul a ajuns la sosirea în România într-unul dintre oficiile poştei specializate în efectuarea operaţiunilor de vamă pentru coletele expediate din străinătate.
Oficiul special a utilizat propria ştampilă de zi, pe care a aplicat-o pe faţa formularului:


BIUR. DE COM. ŞI EXP. POŞTAL - BURDUJENI - 16 MAR 904.

De la acest birou vamal, coletul (însoţit de buletinul ilustrat mai sus) a ajuns la oficiul poştal de destinaţie - Galaţi, unde s-a aplicat regulamentar timbrul fiscal cu nominalul de 10 bani, precum şi ştampila de zi a oficiului (această ştampilă a fost utilizată la oficiul poştal central din Galaţi).

Despre birourile de comisiune şi expediţiune am mai scris pe blog, cei interesaţi putând găsi mai multe amănunte în acest articol.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu