Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

marți, 3 ianuarie 2017

De mult nu mai umblă câinii cu covrigii în coadă


Întotdeauna am recomandat amatorilor să se abţină de la achiziţionarea pieselor pe care nu le stăpânesc. Şi mereu am scris că nu mai umblă de multă vreme câinii cu covrigii în coadă ca să se mai găsească vreo pomană sau vreun astfel de chilipir.
Dovada că cei care au postat oferte sunt pe lângă problemă o reprezintă un element simplu de identificat, care indică rapid că avem de-a face cu un fals ordinar: data din ştampilă.
Pentru orice amator care a mai citit câte ceva, perioada de circulaţie a primelor capete de bour este cunoscută. În ştampilă este evident că 20 se vrea ziua, iar 4 nu ar putea fi decât ziua (că luna "20" nu are cum exista). Ori în aprilie sigur această marcă nu a circulat.
Şi cum n-a întâlnit nimeni o marcă originală cu o ştampilă falsă, ghici ce concluzie se poate trage?



Să arunci ditamai bănetul pe un fals ordinar este una dintre cele mai stupide lucruri.
Pe de altă parte constat că numărul celor înregistraţi în Olanda care oferă falsuri a început să crească. Desigur că nu acesta este criteriul de departajare, dar n-ar strica să deschideţi ochii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu