Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

luni, 3 octombrie 2016

Destinaţiile exotice pot fi pentru alţii piese la fel de exotice

Un subiect abordat cu mare atenţie de către colecţionarii de filatelie tradiţională şi istorie poştală aproape din toată lumea este cel al destinaţiilor (respectiv cel denumit "incoming mail" - corespondenţe primite).

Un exemplu dintr-o licitaţie online care s-a desfăşurat mai demult într-o ţară asiatică (click pentru mărire):


Cartea poştală este una comună, dar circulaţia (ca destinaţie a trimiterii externe) este una neobişnuită în epocă (probabil că numărul corespondenţelor expediate în acea direcţie este mic dacă este comparat cu alte ţări de destinaţie - de exemplu Germania, Franţa, Italia etc.).

Nu ştiu dacă preţul solicitat de organizatorii licitaţiei este considerat de români unul realist. Dar ei pun problema altfel (am observat acest lucru urmărind licitaţiile organizate în China): Sunt mulţi colecţionari care strâng corespondenţele sosite în China din străinătate împărţindu-le pe ţări.
Aşa cum pentru români destinaţia Hong Kong este una exotică, la fel de exotică este şi România ca ţară de origine pentru colecţionarii asiatici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu