Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

vineri, 9 septembrie 2016

Negustor de mărci din anii '80

Corespondenţa filatelică anterioară anilor '90 din secolul al XIX-lea este interesantă deoarece ne poate furniza informaţii inedite despre colecţionarii şi/sau negustorii de mărci poştale din perioada timpurie a istoriei filateliei româneşti.

Un astfel de exemplu a fosr oferit într-o licitaţie, dar a rămas nevândut din cauza calităţii piesei, probabil (click pe imagine pentru mărire).


Cartea poştală simplă de 5 bani a primit o francatură suplimentară de încă 5 bani (pentru a acoperi tariful extern), fiind expediată în august 1885 din Bucureşti la Sao Paulo, În Brazilia.

În afara destinaţiei neobişnuite pentru corespondenţele externe româneşti din epocă, pe faţa întregului a fost aplicată o superbă ştampilă-antet a unui negustor (click pentru mărire):


Ştampila-antet are textul:
"S. J. PINATH/Gegründet 187(?)/Buch-Antiquariat und Briefmarken/Handlung/Calea Vacaresci/BUCAREST Rumänien".

În ciuda calităţii nesatisfăcătoare a cărţii poştale, aceasta poate fi importantă prin informaţia pentru care o conţine pentru istoria filateliei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu