Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

duminică, 25 septembrie 2016

De ce au apărut culorile deplasate la coliţele "Frăţia de arme"?

La une dintre nenumăratele coliţe vânturate săptămânal pe internet am observat un amănunt care mi s-a părut interesant şi pe care vreau să vi-l prezint şi vouă.


Coliţa "Frăţia de arme" se poate întâlni relativ des având culorile imprimate cu deplasări între ele, aşa cum este şi cazul acestei coliţe la care culoarea vişiniu este destul de mult deplasată în jos ca să se suprapună cu aşa-zisul filigran galben-ocru de pe fundal.

Privind mai cu atenţie zona unde cele două culori se suprapun, am observat acel amănunt interesant.


Culoarea galben-ocru pare a fi imprimată PESTE culoarea vişinie. Acest amănunt indică faptul că ordinea de imprimare a culorilor a fost: a) mărcile; b) fundalul galben-crom.
În cazul lipsei unor semne pentru efectuarea registrului culorilor (operaţiunea de potrivire a poziţiei separaţiilor de culoare) este evident că lipsa elementelor de control a determinat poziţionarea defectuoasă a mărcilor una faţă de cealaltă.
Probabil că dacă ar fi fost prima dată imprimată culoarea galben-ocru, poziţionarea celor două mărci ar fi fost mult mai facilă.
Poate că aceasta este de fapt cauza pentru care numărul coliţelor la care se observă deplasarea relativă a culorilor este relativ mare. În acest caz este de la sine înţeles că nu pot primi cote mai mari decât coliţele care au o deplasare accentuată a culorilor, şi nu una de numai 2 mm.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu