Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

marți, 6 septembrie 2016

Circulaţie maritimă

Circulaţiile transportate prin cursele maritime intră în categoria pieselor cu lipici la colecţionarii de istorie poştală atât datorită rarităţii mai mari a lor în comparaţie cu piesele expediate cu cursele poştale tradiţionale, cât şi a atractivităţii lor.

O astfel de piesă s-a vândut recent pe un portal de licitaţii online cu o sumă mică, accesibilă până şi unui colecţionar începător, de aceea cred că ea a rămas neobservată de către amatori.


Este o carte poştală ilustrată (click pentru mărire) expediată în vara anului 1905 din Constantinopol spre Bucureşti. Ilustrata a fost francată cu o marcă a Levantului austriac de 20 de paras, iar obliterarea s-a făcut cu ştampila cu cerc dublu utilizată de ambulanţa maritimă românească BUCURESCI - CONSPOLI - CONSTANTA.


Mesajul este scris în limba greacă (şi din această cauză am dificultăţi în ceea ce priveşte traducerea lui, nu posed cunoştinţele necesare).


Mesajul este înscris parţial şi pe faţa ilustrată.

Ilustrata a fost vândută cu numai 12,50 dolari (în opinia mea acest preţ fiind acceptabil în ciuda semnelor de uzură destul de vizibile).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu