Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

luni, 2 mai 2016

Fals al unei ştampile legionare

Acest subiect a mai fost abordat pe blog, în urmă cu câţiva ani. Am revenit însă asupra lui din cauza unei piese întâlnite pe eBay.

Atunci când am văzut piesa m-am întrebat de prima oară care ar fi fost motivul pentru care ştampila în cauză ar fi fost aplicată pe această carte poştală, deoarece utilizarea ştampilelor comemorative a fost alta.

În al doilea rând am observat că data de pe ştampila contrafăcută nu se "lipeşte" cu data de circulaţie înscrisă pe cartea poştală, în afara faptului că are şi un alt tarif care nu este specific perioadei legionare.

Piesa în cauză poate fi văzută aici. Click pe imagine pentru mărire.


În colţul inferior drept al capturi de ecran se poate vedea "Item Number", pentru a nu exista confuzii.

Un detaliu decupat din piesă reprezentând ştampila falsificată poate fi vizionat mai jos:


Diferenţele mari de desen ale falsului faţă de ştampila originală sunt evidente. Pentru cei care nu le cunosc, îi invit să parcurgă articolul foarte bun al lui Daniel publicat în urmă cu aproape patru ani.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu