Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

joi, 12 mai 2016

2% pentru tine, 100% pentru ei

Mulţi dintre voi cred că au aflat de posibilitatea direcţionării către o asociaţie ori o fundaţie care derulează proiecte sociale sau umanitare a 2% din impozitul plătit de voi la stat. De mai mulţi ani această posibilitate este conţinută în Codul fiscal. Pe voi nu vă costă nimic, poate doar puţin timp necesar ocmpletării unui formular, dar pentru destinatarul acestor două procente redirecţionate de stat la solicitarea voastră (din banii pe care oricum i-aţi plătit sau pe care urmează să-i plătiţi) pot însemna o porţie de hrană pentru un copil instituţionalizat, o oră de educaţie, un mic ajutor pentru o persoană cu dizabilităţi ori un copac salvat de la tăiere.


Dacă vrei acest lucru, poţi fi de ajutor cuiva aflat la ananghie ori poţi contribui în nenumărate feluri la clădirea unei societăţi mai bune.

Ce ar trebui să faci? Să te duci la Administraţia Finanţelor Publice de care aparţii şi să completezi un formular:
- dacă eşti angajat cu contract de muncă, completezi Formularul 230 iar 2% din impozitul pe salariu plătit de tine va fi redirecţionat către un beneficiar pe care tu îl nominalizezi;
- dacă eşti liber profesionist, completezi Formularul 200, direcţionând astfel 2% din impozitul tău pe venit către beneficiarul pe care l-ai ales.

Formularele pot fi descărcate de pe internet, de la linkurile de mai sus, şi pot fi depuse fizic la Administraţia Financiară de care aparţii (acolo unde îţi plăteşti impozitul pe casă sau maşină), pot fi trimise prin poştă, ori pot fi depuse online dacă deţii un certificat digital.

Colegii de la Zelist au o listă cu ONG-uri care ar putea beneficia de cei 2% redirecţionaţi la cererea ta:

 Dacă vrei să afli mai multe, îţi recomand acest site. Nu uita că poţi să ajuţi şi tu!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu