Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

miercuri, 12 august 2015

Nu fac muncă de voluntariat!

Deşi pe blog stă scris destul de clar (în limba română) chiar sub fotografia din antet că nu sunt serviciu public pentru furnizarea anumitor informaţii, în fiecare lună primesc câteva mailuri de la diverse persoane care îmi solicită informaţii (mai ales comerciale).

Vreau să mai anunţ odată că ceea ce am scris în antetul blogului nu este o glumă. Click pe imagine pentru mărire.


Vedeţi textul marcat cu verde deschis.

Câteva persoane (prefer să nu spun cine anume) mi-au citit postările de pe blog ori de pe vreun site de socializare şi au "băgat la cap" că eu deţin o bază de date cu ceea ce se întâmplă pe net.
Vreau să le atrag atenţia că ceea ce fac este o iniţiativă privată, pe care nu intenţionez să o fac publică în niciun fel, faţă de nimeni (nici măcar pe bani - cum mi-a propus un "businessman"). Ceea ce am început eu să fac poate să facă oricine. E adevărat, chestia ia mult timp şi trebuie să renunţi la multe alte treburi.
Dar a mi se cere (aproape imperativ) să public ceea ce am strâns ani de zile pentru că "aş ajuta filateliştii" mi se pare o chestie deplasată. Dacă nu aş cunoaşte ce face şi cu ce se ocupă muşteriul i-aş mai acorda unele circumstanţe.

Chiar dacă am scris acel text pe blog, tot au fost colecţionari cărora le-am răspuns la mail-uri şi am încercat să-i ajut în măsura în care m-am priceput (că n-am pretenţia că aş fi ajuns Mafalda). Cred că sunt colecţionari care ar putea confirma acest lucru.

De aceea doresc să fie clar pentru oricine: nu vreau să ofer nimănui consultaţii de natură comercială! Cu atât mai mult bişniţarilor.

Pentru cei care mor de curiozitate şi îi roade nevoia, soluţia ar putea fi portalul pus la dispoziţie de amicii noştri de la Michel, aici. (Le fac eu publicitate gratuită aici, dar va veni repede momentul în care îi voi critica din nou - aşa cum am mai făcut-o - pentru unele prostii pe care le-au publicat).


Problema e că acolo nu sunt catalogate şi "ciurucurile", ci numai piesele care au avut realizări de cel puţin 1.000 de dolari (vedeţi aici).
Pentru a putea utiliza baza lor de date este necesar să acceptaţi anumite condiţii.


Ceea ce veţi descoperi e faptul că răsfoirea bazei de date nu se face moca, ci pe bază de abonament (click pentru mărire).


Doresc să repet pentru a fi înţeles de toată lumea: oricine este liber să-şi facă ce tip de bază de date doreşte, dar pe munca lui, nu a altcuiva.
Iar ca fapt divers, pe cei care obişnuiesc să copieze articole şi fotografii de pe blog îi previn să fie atenţi ce fac şi în ce condiţii. Şi aşa aveţi pe blog informaţii care nu pot fi găsite nicăieri, informaţii pe care vi le-am pus gratuit la dispoziţie.

Un comentariu: