Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

miercuri, 3 decembrie 2014

Feriţi-vă de falsurile la "Căişori"

Cred că am scris de atâtea ori despre acest subiect încât am început să mă plictisesc. Dar continui să cred că orice semnalare îl poate feri pe vreun colecţionar visător (şi care n-are timp să citească bloguri).

Piesele nedantelate din această emisiune trebuie privite întotdeauna cu mare rezervă. În afara valorii de 1 ban brun (care se cunoaşte, într-adevăr, şi nedantelată), oricare altă valoare trebuie privită întâi drept fals. Cred că cea mai bună metodă pentru colecţionarul care nu se pricepe, dar doreşte să achiziţioneze aşa ceva este să-i solicite vânzătorului ori certificat de originalitate semnat de un expert recunoscut, ori garanţii solide că îi primeşte "marfa" înapoi dacă nu se dovedeşte în regulă.

Am reluat acest subiect, deoarece iar a apărut un vânzător din Franţa care oferă astfel de minuni. Click pe imagine pentru mărire.


Puteţi vedea cine-i împricinatul în captura de ecran de mai jos.


Ca recomandare, vă sfătuiesc să nu vă încredeţi în vânzătorii din străinătate (dacă nu aveţi dovezi solide că este o persoană serioasă). Mai mult de trei sferturi din falsurile şi făcăturile aflate pe piaţă sunt distribuite/vândute de tot felul de negustoraşi din ţările Europei Occidentale (plus câţiva chinezi, americani şi canadieni).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu