Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

marți, 30 decembrie 2014

2014 a fost un an anapoda pentru mine

N-am de gând să fac cine ştie ce recenzie, pur şi simplu n-am chef de asta, nu sunt în cea mai bună dispoziţie.
Mâine se încheie anul. A fost al patrulea an de activitate în blogosferă şi nu am ajuns acolo unde speram, obiectivele pe care mi le-am propus anul trecut nu le-am atins. Nu am reuşit să-mi găsesc niciun colaborator pentru proiectul la care lucrez de mulţi ani şi la care speram să descopăr, cu ajutorul reţelelor sociale, pe cineva care să mă ajute. Acum doi ani dădusem peste un tip care avea stofă, dar peste destul de puţin timp m-am lovit de un caracter..., adică de lipsa acestuia. Că n-am greşit când am ajuns la concluzia asta mi-au confirmat-o alţi doi colecţionari cu greutate şi renume şi care nu aveau nici ce câştiga şi nici ce pierde când mi-au spus asta.
Am mai avut, tot anul acesta, o surpriză total neplăcută cu o persoană de la care nu m-aş fi aşteptat niciodată la aşa ceva. Colecţionarii cu care mă mai conversez pe Facebook despre una-alta cred că îşi aduc aminte de episoadele în care mai mulţi dintre noi ne-am pomenit cu un val de invective de la cineva de la care te-ai fi aşteptat să dea dovadă şi de mai multă minte, şi de mai multă civilizaţie.

Domeniul a sărăcit. Din mai multe puncte de vedere. Numărul pasionaţilor adevăraţi a început să se împuţineze. A crescut în schimb numărul celor care au doar impresia că sunt colecţionari şi care preferă să facă un comerţ de doi bani cu tot felul de abţibilduri în loc să se ocupe de lucruri serioase. Nu că n-ar vrea să facă asta, dar filatelia adevărată se face cu eforturi însemnate pe mai multe planuri. A scăzut mult şi numărul celor care mai pun din când în când mâna pe câte-un catalog, pe câte-o revistă de specialitate sau pe câte-un studiu. Dacă se găseşte ceva pe net (şi aia mai "din prima", fără eforturi prea mari) - bine. Dacă nu - cerşim la alţii, de parcă ăia săracii nu s-au chinuit (cheltuind timp şi bani) până şi-au încropit, cât de cât, o bibliotecă.

Cam de când m-am apucat de scris pe blog am descoperit multe chestii prin legislaţie (n-aş vrea să le clasific în niciun fel). Am tot lansat apeluri către colecţionarii care au pregătire juridică să vină în sprijinul filateliştilor cu unele precizări. Cu părere de rău trebuie să spun că i-a durut pe toţi în fundul curţii (ori în bască, dacă preferaţi mai mult aşa). Aşa că n-aş vrea ca vreunul să mai aştepte ceva de la mine de aici încolo. Nici ei şi nici tot felul de "activişti" care îşi tot caută câte-un loc călduţ.

Nu-mi propun nimic pentru 2015. Pur şi simplu nu ştiu ce va mai fi, nu mă aflu într-o situaţie prea fericită (nu vreau şi nu am chef să detaliez şi vă rog să nu mă bateţi la cap cu chestia asta). Trag cu dinţii să-mi rezolv o sumedenie de probleme. Dacă o voi face şi ce voi reuşi să rezolv, Dumnezeu ne va arăta la timpul potrivit.

Îmi planificasem să vă transmit mâine un sincer "La mulţi ani". Sper să ne auzim.

2 comentarii:

  1. La multi ani! Un An Nou cu impliniri iti doresc! Sper sa reusesti sa-ti pastrezi optimismul in ciuda dezamagirilor din 2014! Daca e cineva care poate face diferenta, tu esti acela, asa ca nu renunta nici in 2015! Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  2. ' LA MULTI ANI ! '
    . . . un mare mare merci pentru Romanian Stamp News.

    RăspundețiȘtergere