Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

sâmbătă, 8 noiembrie 2014

O piesă superbă din războiul ruso-japonez

Cine caută, găseşte! Asta este deviza pasionatului. Şi pentru că petrec destul de mult timp citind ofertele caselor de licitaţie, mai răsare câte o bijurerie pe care cei mai mulţi nu sunt în stare să o găsească. Click pe imagini pentru mărire.


Cartea poştală de 3 kopeici a primit o frumoasă francatură mixtă cu mărci chinezeşti şi ruseşti şi a fost expediată în aprilie 1905 de către un ofiţer român (maiorul Gaiseanu) ataşat pe lângă armata rusă din Harbin, Manciuria, la Bucureşti, pe adresa locotenent-colonelului Th. Râmniceanu, la Palatul Cotroceni, pentru "A.S.R. Principele de România". Cartea poştală poartă o superbă ilustraţie realizată manual pe verso, un motiv autentic oriental.
Cartea poştală a fost cenzurată la comandamentul armatei manciuriene.
Nu mă întrebaţi unde este piesa prezentată şi la ce preţ, pentru că oricum oferta este prohibitivă pentru 99,9 dintre colecţionarii români. Am semnalat-o însă, deoarece este prima piesă de acest fel pe care o văd în ani mulţi de "pieptănat" licitaţiile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu