Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

duminică, 18 mai 2014

Corespondenţă filatelică românească din 1876

Este vorba despre o carte poştală (văzută pe un portal online) expediată pe adresa cunoscutului J. B. Moens, editorul revistei Le Timbre-Poste şi persoana creditată drept primul negustor de mărci poştale. Click pe imagini pentru mărire.


Expeditorul din Iaşi, pentru a fi sigur că este bine înţeles, a lipit pe spatele cărţii poştale două dintre mărcile la care făcea referire (dispărute între timp, din păcate). Ar fi fost prima mărturie de acest fel pe care aş fi văzut-o, dacă acele timbre n-ar fi fost dezlipite de pe întregul poştal.
Textul de pe verso, în limba franceză, nu este greu de parcurs, vă las plăcerea descoperirii subiectului.
Din păcate, nu îmi pot da seama de identitatea expeditorului din Iaşi, dacă este vorba despre un român sau despre un străin.
Corespondenţele cu subiect filatelic din anii '80 sunt destul de rare, ele valorează mai mult ca documente istorice decât ca piese filatelice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu