Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

miercuri, 5 februarie 2014

Ştampile utilizate în campania din Bulgaria, 1913

Anul trecut în vară s-au împlinit 100 de ani de la campania efectuată de armata română la sud de Dunăre, în Bulgaria, în cadrul celui de-al doilea Război Balcanic. Evenimentul a fost marcat printr-un studiu publicat pe şase pagini în ultimul număr al revistei Philatelica.ro (vezi paginile 4-9).
Fără să cunosc sumarul numărului, în 17 ianuarie am prezentat o piesă circulată în Bulgaria, taxată cu porto. O piesă similară a fost prezenată şi în cadrul articolului menţionat.

Mi-am adus ulterior aminte că mai aveam pe undeva, prin nişte clasoare, unele piese purtând ştampile militare din campanie din 1913 şi m-am gândit să le prezint, ca inventar.


Toate cele trei blocuri poartă ştampila SERV. TELEGR. POST. MILITAR / CORP IV / ARMATA Z. O.
Ştampila este aplicată cu tuş violet, probabil cu scopul de a se da naştere unor suveniruri (adică de complezenţă, mai pe înţelesul tuturor).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu