Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

duminică, 10 noiembrie 2013

Serii mai rare

Zilele trecute mi-au atras atenţia pe eBay trei loturi cuprinzând serii mai rare, pe care am considerat că merită să le semnalez. Preţurile finale realizate nu includ cheltuielile de expediere.

Un prim lot a fost un set de perechi nedantelate la uzualele Carol al II-lea "Londra", piese frumoase, provenite din marginile de coală la fiecare valoare. Lotul a fost vândut cu 328 dolari.

Tot o serie nedantelată, de această dată unicate, este "Săptămâna fructelor" din 1934. Cele două mărci au fost vândute cu 212 dolari. Aşa ceva se întâlneşte din ce în ce mai rar pe portalurile online, seriile nedantelate având tendinţa de a fi stocate de către negustori (sau păstrate în colecţii de către cei care îşi permit).

O altă serie rară este "Victoria - Apărarea Patriotică" din 1945. Setul complet pe ambele hârtii (câte 12 valori diferite pentru hârtie albă, respectiv gri) este relativ greu de găsit în stare bună. Seria din imaginile de mai sus a realizat un preţ final de 55 dolari. Aş spune că este un preţ avantajos pentru cumpărător (chiar dacă seria nu a fost utilizată în circuitul poştal din cauza suprataxei foarte mari, tirajul foarte mic o face rară).

Loturile semnalate sunt căutate atât de către colecţionarii care alcătuiesc o colecţie generală (după catalog), cât şi de cei specializaţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu