Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

miercuri, 9 octombrie 2013

Astăzi este Ziua Mondială a Poştei

În fiecare an, la 9 octombrie, este sărbătorită Ziua Mondială a Poştei, dedicată activităţii de curierat a poştaşilor.


Scopul marcării acestei zile este de a conştientiza rolul sectorului poştal în viaţa oamenilor şi a societăţilor de afaceri, contribuţia sa la dezvoltarea socială şi economică a ţărilor. De asemenea, să încurajeze statele membre ale Uniunii Poştale Universale să întreprindă programe prin care să transmită mesajul lor şi să facă cunoscute activităţile lor în rândul publicului şi a mass-media la nivel naţional.


În fiecare an, peste 150 de ţări sărbătoresc Ziua Mondială a Poştei. Administraţiile poştale lansează emisiuni filatelice dedicate acestei date sau noi servicii poştale, organizează festivităţi şi evenimente speciale, conferinţe şi seminarii cu specific poştal şi filatelic. Alte activităţi includ postarea de afişe în oficiile poştale şi în alte locuri publice, zile ale porţilor deschise la oficii poştale, centre de e-mail şi muzee poştale, organizarea de activităţi recreative culturale, sportive şi altele. Multe administraţii poştale emit suveniruri speciale, cum ar fi tricouri şi insigne.


Puteţi citi mai multe pe pagina Agerpres.

2 comentarii:

  1. Ce fain, habar nu aveam , dar asta pentru ca nu e un domeniu pe care sa-l stiu :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :D
      Sărbătoarea poştaşilor a fost adoptată şi de filatelişti.

      Ștergere