Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

luni, 30 septembrie 2013

Vizita regelui Carol al II-lea în Polonia

În vara anului 1937, regele Carol al II-lea al României a efectuat o vizită oficială în Polonia. Evenimentul a fost marcat de către poşta poloneză prin punerea în circulaţie a trei coliţe pe manşeta cărora au fost plasate stemele României şi Poloniei, precum şi textul "26. VI - 1. VII / 1937".
Alături de emisiunile Mica Antantă şi Antanta Balcanică puse în circulaţie de către ţările membre, şi aceste trei coliţe poloneze fac parte din emisiunile interbelice străine care au ca subiect insemnele de stat româneşti.
Cu puţin timp în urmă, unul dintre negustorii şi experţii cunoscuţi în lumea filatelică (Chris Ceremuga) a oferit pe eBay spre vânzare un frumos set de trei plicuri (filatelice, ce-i drept) francate fiecare cu câte o coliţă din setul respectiv. Păcat că circulaţia este internă, poloneză, mi-aş fi dorit să văd o circulaţie spre România.
Preţul setului a fost de 200 dolari, puţin cam mult faţă de cota de catalog a celor trei coliţe. Ele nu s-au vândut, dar piesele mi-au plăcut şi m-am hotărât să vi le prezint. Puteţi face click pe imagini pentru mărire.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu