Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

miercuri, 4 septembrie 2013

Scrisori din perioada clasică circulate în Ardeal

Piesele de mai jos nu sunt rarităţi în niciun caz. Sunt piese relativ obişnuite de corespondenţă, dar le-am selectat pentru a vi le prezenta pentru că sunt toate frumoase şi atractive.
Scrisorile sunt disponibile în cadrul ofertei făcute la proxima licitaţie (nr. 38) a casei Darmstädter din 7 septembrie a.c. Dacă vă interesează preţurile de strigare, ţineţi mouse-ul pe imagini şi urmăriţi ce vă apare în bara de stare a browserului.

Aceasta este o scrisoare simplă expediată (în perioada iunie 1850 - ianuarie 1858) de la Braşov la Sibiu. Ştampila de plecare aplicată la Braşov este superbă: în poziţie verticală, nemişcată, perfect lizibilă.

Iată o scrisoare simplă expediată loco, în Sibiu (în perioada 1858-1861). Francaturile simple cu marca de 3 kreuzer negru din emisiunea 1858 nu sunt chiar comune.

Imprimat expediat din Arad la Cluj. Tipăritura a fost doar îndoită, iar la exterior s-a scris adresa destinatarului şi s-a aplicat francatura (o marcă de 2 kreuzer din emisiunea 1861). Francatura nu este rară, dar nici prea comună.

Scrisoare simplă expediată de la Turda la Cluj. Tariful de 5 kreuzer a fost realizat prin aplicarea a câte unei mărci de 2 şi respectiv 3 kreuzer din emisiunea 1861.

Cu astfel de piese (care nu sunt nemaipomenit de scumpe) se pot realiza colecţii deosebit de spectaculoase, care au un mare avantaj: oferă lichiditate (adică la nevoie se pot vinde relativ repede).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu