Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

luni, 19 august 2013

Francatură interesantă la "Efigii"

Tot făcând ordine prin biblioteca de imagini, am dat peste un plic oferit pe un portal online în toamna anului 2009. Nu mă pot abţine să nu vi-l arăt.


Este vorba de un plic cu dimensiuni mai mari, expediat pe numele unei persoane fizice de către redacţia ziarului L'Independance Roumaine pe 16 mai 1903 (la aproape o lună de la punerea în circulaţie a "Efigiilor" şi "Căişorilor"). Plicul a fost francat cu două mărci de 3 bani şi trei de 10 bani "Căişori", plus 28 bucăţi de 15 bani "Efigii". În total, francatura corespundea sumei de 4 lei şi 56 bani. Plicul pare să fie o trimitere simplă, nerecomandată şi fără valoare declarată, ceea ce ar însemna că plicul era foarte greu (tariful pentru o trimitere simplă loco era de 10 bani pentru o greutate de până la 15 grame, plus câte 10 bani pentru fiecare treaptă suplimentară de câte 15 grame). Aşa că faceţi şi voi socoteala.
Imaginea a fost foarte proastă, m-am chinuit să scot ceva din ea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu