Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

duminică, 2 iunie 2013

România şi războiul. Două ipostaze

Piesele s-a întâmplat să fie prezentate una lângă cealaltă pe portalul de licitaţii şi mi-a sărit în ochi diferenţa de "poziţie" cauzată de "tabăra" celor care au realizat piesele poştale.

Prima este o carte poştală ilustrată de propagandă având pe faţă o caricatură politică, o modalitate de transmitere a mesajelor de propagandă destul de întâlnită în epoca celei mai mari conflagraţii.


A doua piesă a fost realizată în Canada în 1945, la "aniversarea" unui moment negru al istoriei noastre naţionale. Textul este grăitor.


Am auzit că în ultima perioadă mai mulţi colecţionari (ale unor diverse obiecte, nu neapărat aparţinând filateliei) au început să devină interesaţi de propaganda efectuată în diverse ocazii în presă, literatură, arta plastică etc. Nu ştiu să existe în formare şi vreo colecţie filatelică cu acelaşi subiect (sau temă, cum vreţi să-i spuneţi), cred că ar putea fi ceva interesant. Piese s-ar mai găsi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu