Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

marți, 4 iunie 2013

Din nou se vând falsuri ale mărcilor din emisiunea "Căişori" din 1903

Acum vreo zece zile, un individ (colecţionar român şi negustor de duminică) mi-a trimis un mail (după ce m-a "descoperit" pe Facebook) cu o ofertă de-a dreptul irezistibilă: trei mărci "Căişorii" nedantelate, pentru 100 de euro!!! Piesele erau falsuri din categoria celor pe care le semnalasem de nu ştiu câte ori pe blog. I-am spus individului să-şi caute alt prost.
Tipul revine cu un alt mail, menţinându-şi oferta dar scăzând preţul: numai 50 de euro. I-am răspuns că piesele sunt falsuri (dându-mi seama că e paralel cu problema) şi i-am indicat articolele mai vechi de pe blog în care semnalasem aceste falsuri. În final tipul şi-a cerut scuze, a recunoscut că nu se prea pricepe şi că s-a gândit că va face o afacere bună. El cumpărase "nedantelatele" de la un alt român cu 10 euro bucata. I-am spus că a făcut o "afacere" minunată.

Asta păţesc cei care "se bagă" la piese pe care nu le cunosc.
Pentru că nu vreau să mă mai pomenesc cu vreo altă ofertă de genul celei descrise, mai ales că pe eBay s-au pus în vânzare alte falsuri similare, mai fac încă o semnalare.

Prima este legată de un personaj cu care ne-am mai întâlnit (mă refer la cititorii constanţi) de cel puţin trei ori, dacă îmi mai aduc bine aminte: ID-ul uniphila.paris. Nu ştiu dacă are un stoc bogat de astfel de făcături sau dacă nu cumva le imprimă singur (poate că ar trebui să se sesizeze cineva; click pe imagini pentru mărire).


Acesta este un martor - o captură de ecran de pe eBay. Oferta individului expiră cam peste 24 de ore (de la ora publicării prezentului articol). Piesele pe care le vinde sunt exact din aceeaşi categorie ca cele semnalate anterior (click pentru mărire):


Falsurile sunt oferite drept eseuri, numai că astfel de eseuri nu au existat niciodată (cu excepţia valorii de 1 ban, dar care nu are în niciun caz acele semne marginale, semne care se întâlnesc numai la falsuri). Clişeele sunt prost aliniate, iar detaliile fine ale desenului sunt nereuşite. Unul din microsemnele clasice prin care se deosebesc de mărcile originale îl reprezintă fundiţele de la pălăria surugiului, care la falsuri sunt separate de aceasta.


Aceleaşi falsuri există şi dantelate, având dantelura exexutată în linie. Un alt vânzător cu care ne-am mai întâlnit la capitolul falsuri şi făcături este ID-ul dellatsif (click pe imagine).


El a vândut o serie de falsuri dantelate menţionând foarte convingător că sunt "genuine". Dantelura în linie indică însă un lucru cu totul diferit (click pentru mărire):

Falsuri dantelate în linie

Întâmplător, chiar astăzi a expirat termenul pentru o altă ofertă, de această dată a unei serii originale. O prezint şi pe aceasta, ca să puteţi compara dantelurile. Originalele sunt întotdeauna dantelate în pieptene.

Originale dantelate în pieptene

Dantelura în linie "sare în ochi" pentru persoana avizată, chiar dacă ilustraţia este mică şi nu se pot distinge microsemnele. Dar este unul din criteriile de bază pentru recunoaşterea falsurilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu