Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

joi, 23 mai 2013

Falsuri cumpărate cu o grămadă de bani

Cele două loturi de mai jos au fost vândute recent pe eBay de către un individ din Marea Britanie (acolo este înregistrat indicativul vânzătorului, k44veh, cu un "scor" nu prea strălucit).
Tipul nu a făcut absolut nicio menţiune în descrierea loturilor în cauză (cu alte cuvinte nu a menţionat faptul că sunt falsuri), dar bănuiesc că ştia mai mult ca
sigur, deoarece niciun filatelist nu şi-ar oferi la preţuri nesemnificative mărci de zeci de mii de euro cotă.
În final, vânzătorului îi găsesc poate 25% din vină, dar restul aparţine în întregime chilipirgiilor care, orbiţi de "şansa" de a cumpăra mărci rare pe nimic, s-au aruncat cu capul înainte în piscina goală. Să fie sănătoşi!


Toate "mărcile" din primele două emisiuni sunt nişte falsuri ordinare, intră cu brio în clasa "caricaturilor". Din Principatele Unite, n-aş putea spune prea multe de marca de 3 parale, celelalte două par originale (dar tăiate în acest fel nu mai fac aproape nimic). Lotul de "capete de bour" a fost vândut cu 162 de lire sterline (după transmiterea a 26 de oferte).


Al doilea lot este prezentat mai mult în scop de şcolarizare. În mai multe rânduri am prezentat mărci Cuza originale din toate cele trei valori. Căutaţi-le în articolele mai vechi şi comparaţi desenele, mai ales la inscripţii. Lotul de trei piese a fost vândut cu 17 lire sterline (după 12 oferte).

Cu banii aruncaţi pe astfel de prostii s-ar fi putut cumpăra mii de mărci obliterate moderne şi contemporane şi făcute cadou copiilor. Măcar aşa s-ar fi răspândit pasiunea şi în rândul celor mai micuţi şi s-ar fi făcut şi un act de caritate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu