Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

joi, 25 aprilie 2013

De pe frontul de Răsărit

Aranjându-mi imaginile în biblioteca virtuală, am dat peste piesa de mai jos, vândută acum ceva vreme pe un portal online (click pentru mărire).


Este o carte poştală simplă sovietică, utilizată de un militar român pentru corespondenţă în ţară. Subofiţerul român (sergentul-major TR D. Tartler din Batalionul 8 Vânători de Munte, Compania a 2-a) a "românizat" titlul francez al întregului poştal sovietic (CARTE POSTALEĂ) completând şi tipul, "militară" şi desenând cu cerneală şi un mic simbol peste stema URSS-ului. Corespondenţa a plecat pe 21 noiembrie 1942 de la Oficiul Poştal Militar nr. 11 având ca destinaţie oraşul Sibiu, în ţară. Ea a trecut şi prin cenzura militară română, conform uzanţei.
Din păcate vânzătorul nu a postat şi imaginea verso-ului (dar ştiu că piesa a ajuns într-o colecţie din ţară). Cartea poştală a fost vândută cu 165 dolari (după 8 biduri).
Piesa constituie un exemplu foarte frumos de utilizare a unui întreg poştal rusesc de către poşta militară românească.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu