Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

sâmbătă, 2 martie 2013

Duzina de cuvinte - Gata!

 O fi sfârşitul?

Vorbeam cu un apropiat şi i-am spus că m-ar bate gândul să mă retrag. A făcut ochii mari către mine şi şi-a încreţit fruntea în felul lui specific, care însemna că nu înţelege ce vreau să spun.
– După doi ani de muncă?
– Da, după mai bine de doi ani. Nu fac precum un copil supărat că n-a primit porţia lui de măr şi nici nu vreau să par un tip cu prea multă sensibilitate, dar cred că nu mi-am atins scopul. În schimb, am început din ce în ce mai mult să simt o anumită lipsă de libertate în proriul program.
– Da' bine, măi omule, şi-atunci pentru ce-ai mai făcut-o?
– Credeam că a sosit momentul în care am ajuns la acea maturitate când ceea ce faci şi ce spui poate aduce puţină valoare mediului.
– Şi ce te nemulţumeşte până la urmă?
– Dragul meu, am ajuns la concluzia că ai mei colegi nu sunt în stare să vadă pădurea din cauza copacilor. Ne tot pierdem în amănunte parcă din ce în ce mai nesemnificative, iar imaginea de ansamblu, scopurile esenţiale ne scapă, le trecem cu vederea mult prea uşor. Ne-am adaptat la acest mediu, care ne poate fi de mare ajutor, de bună seamă, dar în spatele cortinei, încercând să mă exprim plastic, am constatat că în tot acest timp n-am avut pe nimeni alături capabil să înţeleagă faptul că avem nevoie de acţiune, nu de vorbe.
– Şi ce vei face mai departe?
– Voi aştepta. Şi voi munci de unul singur, în continuare.

Un gând bun pentru Camelia şi membrii Clubului psi.

14 comentarii:

  1. bun gând. cam aşa ceva fac şi eu acum, de ieri... singură pe propriul drum. poate aşa voi vedea pădurea, oricât ar fi de greu!

    RăspundețiȘtergere
  2. am citit dar nu am inteles...
    stiu ca participi la "duzina de cuvinte" dar nu inteleg daca ce ai scris este un exercitiu de imaginatie sau vrei sa inchizi blogul?
    eu sper ca, aiurita cum sunt, am inteles gresit...m-ar intrista foarte tare sa dispari asa,Max :(

    RăspundețiȘtergere
  3. Cateodata asteptarea aduce lucruri bune...

    RăspundețiȘtergere
  4. N-am prea înțeles bine despre ce este vorba dar nu vreau să scriu cu alte cuvinte ceea ce reiese din comentariul Pandhorei. Pe noi te-ai supărat ?

    RăspundețiȘtergere
  5. Nici eu n-am înţeles despre ce retragere e vorba.

    RăspundețiȘtergere
  6. Salutare Max,
    Am avut ceva palpitatii cand am vazut titlul, insa citind finalul am rasuflat usurat :)
    Un weekend plin de inspiratie iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut, Remus. Articolul este pentru colecţionari, să ştii, nu pentru ceilalţi.

      Ștergere
  7. Poate e doar un moment, care va trece.

    RăspundețiȘtergere
  8. Putina rabdare nu strica niciodata... Dar nu prea multa e drept :-)

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu cred ca vei reusi foarte bine de unul singur! Pari o persoana motivata si perseverenta! Plus echilibrata :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Meri'nainte batrane. Nu dispera. Asta e lumea in care ne invartim. Blogul tau este folositor pentru foarte multi oameni. Poate nu-i sti. Sau doar pentru faptul ca nu contribuie cu comentarii, crezi ca nu apreciaza ceea ce faci. Putini ca tine si e pacat sa-i pierdem din peisajul si asa pestrit. Eu ti-am spus si ieri. Las-o mai moale dar nu ne parasi. Sunt posturi care nu e necesar sa fie schimbate zilnic. Tine-le si tu cate o saptamana. O sa vezi ca vor fi mai multe comentarii decat pana acum. Daca eu intru aproape zilnic, nu inseamna ca toti fac la fel. Nu suntem la concurs. Mergi mai departe. Fruntea sus. Nu toti sunt colectionari, dar pot deveni animati de ceea ce oferi. Nu le rapi acesta oportunitate daca tot ai inceput.

    RăspundețiȘtergere
  11. Max, sper din suflet sa fie doar a perioada mai nefasta, dar sa revi, m-ar intrista foarte tare sa nu mai pot sa citesc articolele pe care le scrii pentru noi.Stiu ca fiecare articol necesita documentare, timp, rabdare si suflet, insa daca simti ca iti ocupa prea mult timp, posteaza mai rar asa cum spunea Revenue, dar nu renunta de tot la noi...

    RăspundețiȘtergere