Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

duminică, 3 februarie 2013

Ştampilă rară de ambulanţă feroviară

Am urmărit o licitaţie pe eBay, încheiată mai devreme şi care a avut ca obiect un lot de şase cărţi poştale, toate expediate în străinătate şi având fiecare câte o marcă drept francatură suplimentară. Una din cărţile poştale poartă o ştampilă mai rară, ştampilă care a făcut şi preţul final să "sară".


Cartea poştală de 5 bani negru a fost francată cu o marcă de 10 bani Bucureşti II şi expediată la Viena, în decembrie 1879 (după cum arată ştampila de sosire, click pe imagine pentru mărire).
Conform adnotării făcute cu cerneală violetă, expedierea a fost făcută din gara Brăila, prin ambulanţa feroviară Bucureşti-Iţcani nr. 1, care a şi aplicat ştampila ovală.
Lotul de cărţi poştale a fost vândut cu 315 dolari (celelalte cinci piese nici nu prea contează, de aceea nici nu merită să le prezint).

4 comentarii:

  1. Hehe, ce mai căutam "feroviare" de astea pe vremuri... Frumoasă piesa :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Piesa va intra la loc de cinste in cel mai premiat exponat romanesc de intreguri postale. Il cunosc pe cumparator si pot sa-ti marturisesc ca ar fi oferit chiar mai mult. Mai exista si colectionari adevarati printre noi care incearca sa trezeasca din amortire masa mare a celor cu bani dar care nu stiu ce sa faca cu ei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ştiu şi eu cine a luat-o, sper să văd acel exponat cât mai curând.

      Ștergere