Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

luni, 28 ianuarie 2013

Luna viitoare vom avea un adevărat regal de filatelie

Una din licitaţiile programate să se desfăşoare la sfârşitul lunii viitoare, până la începutul lunii martie, va prezenta amatorilor o ofertă deosebit de bogată în piese excepţional de frumoase (dar şi rare şi scumpe, în acelaşi timp).
Voi veni în zilele care urmează cu detalii suplimentare. Până atunci însă vă voi prezenta câteva piese care mi-au plăcut tare mult.

Document poştal provenind de la "Casa poştelor Drumului Târgoviştei", tipărit în 1836 şi utilizat în 1840. Cu puţină străduinţă (dacă vă descurcaţi cu literele alfabetului chirilic) puteţi desluşi textul.

Un foarte frumos exemplar de 27 parale Cap de bour din prima emisiune, cu margini complete, pe un mic fragment, obliterat JASSY MOLDOVA 11/9 cu tuş soşu.

Superb bloc neuzat de patru mărci (conţinând şi două perechi tête-bêche) din marca de 40 parale pe hârtie albă, emisiunea a doua. După microsemnele clişeului, blocul face parte dintr-un tiraj târziu.

Superbă coală completă de 32 de mărci de 6 parale 1862.

O coală la fel de frumoasă de 30 parale din aceeaşi emisiune.

1869, francatură tricoloră extraordinară de 75 bani pe scrisoare expediată din Brăila spre Irlanda. Piesă excepţională.

Excepţională francatură mixtă Paris - mărci greceşti Hermes "cap mare", pe o scrisoare expediată în 1874 din Brăila la Atena, taxată cu porto de 55 lepta.

Recomandată externă, expediată în 1872 din Bucureşti în Franţa, purtând o francatură de 2 lei şi 45 bani.

Recomandată internă foarte frumoasă, expediată în 1872 din Ismail (degetar albastru foarte clar) la Bucureşti.

Să ştiţi că nu sunt acestea cele mai frumoase piese. Le-am enumerat deoarece nu figurează pe lista aşteptată a vânzării anunţate şi, probabil, aşa cum fac întotdeauna colegii noştri din ţară, treceau peste aceste loturi fără să le bage în seamă.
Voi reveni însă în zilele următoare cu amănunte.

4 comentarii: