Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

vineri, 25 ianuarie 2013

Circulaţie "internaţională"

Tot făcând "săpături" prin licitaţiile caselor "mari", am dat de un lot de ilustrate destul de frumoase, purtând ca francatură mărci din mai multe ţări deoarece au făcut fiecare câte un "circuit". Era ceva la modă pe la sfârşitul secolului XIX şi începutul secolului XX. Un colecţionar trimitea o ilustrată într-o ţară unde avea un cunoscut sau un corespondent, cu rugămintea de a face acelaşi lucru pentru o altă ţară, apoi rugămintea era repetată..., mă rog, am văzut piese care au trecut prin vreo zece ţări, având aplicate mărci cam din tot atâtea.


Aceasta este una din cele trei cărţi poştale ilustrate care fac parte din lotul cu numărul 7004 din cadrul licitaţiei online "Express" organizate de casa David Feldman în data de 31 ianuarie a.c. Pentru cei interesaţi, lotul de trei piese este oferit la 120 euro (plus comisioanele şi restul cheltuielilor, desigur).

Un comentariu: