Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

miercuri, 9 ianuarie 2013

Au fost la Cherrystone

Licitaţia casei americane a fost programată să înceapă astăzi şi, probabil, până la această oră s-a încheiat termenul de înaintare a bidurilor.
Am remarcat câteva piese interesante, pe care doresc să le prezint şi celor care nu au timp să caute în licitaţii sau care nu ştiu unde şi ce să caute.

Această licitaţie are în ofertă un exemplar frumos de Cap de bour de 54 parale verde pe verzui, obliterat.

Unicatul poartă un fragment din ştampila albastră DOROHOJ MOLDOVA şi are semnăturile mai multor experţi. Este însoţit în acelaşi timp şi de un certificat de autenticitate, semnat în 1998 de Heimbüchler.
Piesa a avut un preţ de plecare de 4.500 dolari.

Din perioada clasică românească nu au fost alte oferte spectaculoase. Au figurat un unicat de 30 parale 1862 pe hârtie vărgată, precum şi un "favorit" de 18 bani din 1868, neuzat (fiecare "plecând" de la câte 140 dolari).

Acesta este unicatul de 30 parale amintit mai sus.

O ofertă interesantă şi destul de rară mi s-a părut carnetul de mărci din 1908 de la Ungaria:

Nu am mai văzut decât de vreo două ori acest carnet (are 4 file a câte 6 mărci de 10 fillér model "Turul"). El a fost oferit la un preţ de plecare de 450 dolari.

Acest unicat neuzat de 30 kopeici din 1858 (pe hârtie subţire) are guma originală pe întreaga suprafaţă a mărcii (cu urmă de şarnieră), fiind o piesă extrem de rară. Deşi are o cotă de catalog de "numai" 12.500 dolari, preţul de strigare a plecat de la 15.000 dolari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu