Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

marți, 25 decembrie 2012

Un "zeppelin" SUA-România

Piesele româneşti transportate cu dirijabilele germane sunt cunoscute. Este pentru prima dată însă când văd o piesă expediată din Statele Unite având ca destinaţie România (am mai văzut piese sosite în România, dar expediate din ţări europene). Nu contest că ar mai exista, dar preocupările mele legate de piesele de acest gen (pe care încerc să le cataloghez) au dată ceva mai recentă.


Plicul a fost expediat pe 9 mai 1936, cu ocazia expoziţiei filatelice internaţionale desfăşurate la New York. El a fost transportat cu dirijabilul Hindenburg pe distanţa Lakehurst - Frankfurt pe Main (Germania), unde a ajuns pe 14 mai. De aici, a parcurs drumul spre Bucureşti cu ajutorul poştei aeriene clasice (nu-mi dau seama cu ajutorul cărei linii, deoarece nu există nicio ştampilă sau altă adnotare). La Bucureşti, plicul a ajuns a doua zi, după cum atestă ştampila ovală cu legenda "Sosire prin avion".
Piesa a fost oferită pe eBay la preţul de 195 dolari, dar nu a fost vândută. În opinia mea, acest preţ era unul just însă.

2 comentarii: