Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

marți, 18 decembrie 2012

Scrisoare la împărăţie

Zilele trecute, un vânzător german a oferit pe un portal de licitaţii online o scrisoare interesantă prin adresantul căreia îi este destinată - mai marele conducător al Germaniei naziste din al Doilea Război Mondial, nimeni altul decât cancelarul Hitler (click pe imagini pentru mărire):


Departe de mine gândul de a face vreun fel de propagandă. Semnalez piesa doar pentru motivul de a menţiona că preţul cerut de vânzătorul german pentru această "piesă" este unul pur şi simplu nejustificat în opinia mea: 470 euro! (mă întreb cum a ajuns la acest preţ chiar). Poate că dacă era semnată de conducător personal, şi-ar fi justificat oarecum preţul (sunt încă destui colecţionari de astfel de relicve), dar pentru o simplă scrisoare care i-a fost doar adresată, suma este deplasată. Oricum, ea a rămas nevândută.

2 comentarii:

  1. Pesonal o consider facatura .Nu intru in amanunte, dar asta cred .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ştampilele de la Sibiu par bune. Nu cred că este făcătură, dar ideea nu asta era, ci preţul exagerat solicitat pentru chestia asta. Cu certificat de originalitate şi tot ar fi prea mult.

      Ștergere