Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

sâmbătă, 15 decembrie 2012

Mic giuvaier nebăgat în seamă

Zilele trecute, un vânzător din Olanda a "măritat" pe un portal online un lot de mărci obliterate din Emisiunea "Efigii".


Ilustraţia a fost mică, dar separat de imaginea lotului, vânzătorul a postat şi o a doua imagine (intuind probabil că piesa nu este comună):


Este vorba de un ştraif orizontal de 3 din valoarea mare, de 5 lei. Mărcile sunt originale (se poate distinge, pentru cine are privirea mai ageră, micul punct de culoare de pe linia orizontală de desubtul piciorului drept al literei R din ROMANIA).
Ei bine, dacă perechile la marca de 5 lei sunt destul de rare, orice unitate mai mare (mai ales obliterată) este rară de-a binelea. Tot lotul a fost vândut cu numai 50 dolari (15 biduri), dar în opinia mea, numai ştraiful de 5 lei merita dublu, lejer.

2 comentarii:

  1. Dar in perioada asta nu scria BUCURESCI pe stampile?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se introdusese şi acest tip de ştampilă. Circulau în paralel ambele tipuri.

      Ștergere