Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

sâmbătă, 1 decembrie 2012

Efigii, francatură grea

Pe un portal de licitaţii online s-a vândut zilele trecute un plic interesant, francat cu nu mai puţin de patru exemplare de 5 lei din emisiunea "Efigii".


Plicul e fost expediat recomandat din Bucureşti, în 11 decembrie 1913, având ca destinaţie Berlin, unde a sosite peste numai două zile.

Două lucruri doresc să subliniez. Primul se referă la o informaţie înscrisă în catalogul Michel, potrivit căreia emisiunea "Efigii" şi-ar fi încetat puterea de circulaţie pe 22 mai 1907. Informaţia este eronată, deoarece marca de 5 lei a circulat încă vreo opt ani în plus faţă de această dată.
Al doilea lucru se referă la obiceiurile (proaste, în opinia mea) unor vânzători de a nu specifica în mod clar, la o licitaţie, dacă are sau nu destinaţii spre care nu expediază loturile, şi care sunt exact cheltuielile de manipulare şi poştale. Piesa de faţă a fost vândută cu (numai) 105 dolari (2 biduri), dar nu ştiu care au mai fost cheltuielile suplimentare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu