Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

luni, 10 decembrie 2012

Bandă de ziare "grea"

Piesa de mai jos (click pentru mărire) a fost vândută recent pe eBay pentru o sumă pe care eu, unul, o consider mult prea mică pentru raritatea ei.


Este vorba de o bandă multiplă pentru ziare cu marca fixă de 1 ban "Tipografiate", expediată extern (la Montreux, în Elveţia), în august 1915. Banda (un multiplu de cinci benzi de fapt - exact tariful pentru ziare expediate în străinătate) poartă o francatură suplimentară de trei mărci "Tipografiate" de câte 5 bani. Asta înseamnă că banda în cauză a însoţit un pachet de publicaţii cuprins între 151 şi 200 grame (adică exact treapta a patra de greutate).
Raritatea pieselor, începând cu treapta a treia, creşte aproape în progresie geometrică pentru fiecare treaptă.
Nu am să vă mai spun cu cât a fost vândută piesa (am fost acuzat de un cititor că "influenţez piaţa" - nu-mi dau seama de sensul la care s-a gândit - ca să vezi ce piaţă nemaipomenită avem, şi eu nici nu ştiam!). Cine vrea să afle preţurile, poate să urmărească licitaţiile, la fel de bine ca şi mine. Dacă doreşte preţuri, le va găsi în catalog.

4 comentarii:

  1. Ce oameni idioti! Adica, tu influentezi piata, nu pretul in sine????

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îţi răspunsesem pe Facebook. Te rog să nu mai foloseşti cuvinte de-astea.
      Oamenii au fiecare interese care se lovesc uneori cap în cap cu interesele altora. Totul este să nu-l atingi pe careva la bani sau să nu îi spui de la obraz că nu se pricepe. Uite-aşa îţi faci "prieteni".

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Adevărat! Îmi place la nebunie ştampila-antet de la Athenee Palace!

      Ștergere