Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

joi, 8 noiembrie 2012

Alte falsuri la "Căişori"

Astăzi, ca să găseşti o serie de "Căişori" în blocuri este un lucru tare greu. Iată însă că de curând au apărut pe eBay blocuri mari. Pe care s-au "bătut" câţiva.


Lotul arată bine, dar are o problemă: mai mult ca sigur că aceste piese sunt falsuri.
În ciuda imaginii foarte mici postate de vânzător (ID-ul rushstamps înregistrat în Marea Britanie), este vizibil faptul că dantelura este executată în sistemul "linie", deoarece marginile de coală sunt "traversate" de liniile de dantelură. La originale nu se întâmplă aşa ceva, deoarece mărcile originale sunt dantelate în sistemul "pieptene", iar marginile de coală superioară, stângă şi dreaptă nu sunt "traversate" de liniile de dantelură.
Acest lucru l-am mai amintit de câteva ori în articole anterioare. Asta este, cine nu cască ochii, cască punga!
Lotul de falsuri a fost vândut cu 32 lire sterline, după 4 biduri.
Probabil că după ce cumpărătorul îşi va da seama că s-a păcălit singur, va încerca să le revândă (cel mai sigur rupând blocurile în serii sau blocuri mai mici). Şi uite aşa se va perpetua răspândirea de falsuri, încrederea în marca poştală românească va rămâne la un nivel scăzut, iar din această cauză preţurile originalelor pe piaţă vor avea de suferit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu