Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

luni, 29 octombrie 2012

Bandă de ziare multiplă cu francatură suplimentară

Prin combinaţia creată de banda multiplă, francatura suplimentară şi destinaţia obiectului de corespondenţă s-a creat o frumoasă piesă de istorie poştală care se întâlneşte destul de rar în colecţiile specializate (click pe imagini pentru mărire).


Probabil că a fost vorba de o publicaţie din treapta a doua de greutate (10 în loc de 5 bani), expediată în 1912 din Bucureşti (ştampilă uzuală BUCUREŞTI ZIARE) în Turcia, la Constantinopol.
Adresa (sau poate numele destinatarului armean) a fost înscrisă şi în arabă, în creion, pentru funcţionarii care nu stăpâneau alfabetul latin. La sosire s-au aplicat mai multe ştampile din Proti, şi pe faţă, şi pe verso.
Calitatea piesei nu este deosebită (sunt câteva pete de rugină), dar în ciuda acestui lucru, piesa a fost vândută pe un portal de licitaţii online cu 53 dolari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu