Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

miercuri, 17 octombrie 2012

ANCOM a suspendat unei companii dreptul de a efectua servicii poştale

După ce firma Direct Post Services SRL a fost amendată de către ANCOM de două ori (5.000 lei în ianuarie 2012 şi 30.000 lei în iunie) pentru încălcarea dreptului rezervat al Poştei Române, prin furnizarea de servicii poştale la trimiteri sub 50 grame cu un tarif mai mic de 2 lei pe trimitere, oamenii nu s-au învăţat minte şi au continuat practica interzisă prin reglementările în vigoare. Au avut însă ghinion, fiind descoperiţi.
De data aceasta, agenţia naţională de reglementare i-a aplicat firmei o amendă de 40.000 lei, dar a dispus şi măsuri suplimentare: până la sfârşitul anului i-a interzis să mai desfăşoare vreo activitate de prestare de servicii poştale.

Drepturile rezervate ale Poştei Române în ceea ce priveşte furnizarea serviciului universal expiră la 31 decembrie 2012. După această dată, orice furnizor de servicii poştale va putea asigura expedierea trimiterilor de corespondenţă cu o greutate mai mică de 50 grame, la un tarif mai mic de 2 lei pe trimitere.

6 comentarii:

  1. că ai călcat strâmb o dată, na, i se poate întâmpla oricui; problema e că unii nu se învaţă minte, iar cu ăştia nu se poate decât cu măsuri drastice, că altfel tot nu stau în banca lor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Rar, dar, se mai aplică legea şi pe la noi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aşa este, din câte ştiu este prima măsură de acest fel luată în domeniu.

      Ștergere
  3. Poate ca Posta Romana ar trebui sa-si imbunatateasca servciile ca sa nu fie nevoita lumea sa apeleze la altii :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie să o facă oricum, pentru că altfel va rămâne pe dinafară. Dar aici e vorba de tarife. Mi se pare că şmecherii ăştia fac marketing prin poştă, iar la volum mare de trimiteri fură clienţii cu preţul de dumping.

      Ștergere