Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

duminică, 3 iunie 2012

Noutăţi de la Quark: QuarkXPress 9.3 Update, plus tutoriale

Chiar de Ziua Copilului, Quark a făcut un frumos cadou utilizatorilor săi (era să spun copiilor...  :D ). A devenit disponibil pentru descărcare şi instalare gratuită noua versiune 9.3 a cunoscutului software destinat publisher-ilor profesionişti.



Printre noutăţile introduse de această versiune sunt:

• posibilitatea exportului unui layout pentru tableta Kindle de la Amazon;
• introducerea suportului pentru table de materii în formatul ePub;
• îmbunătăţiri şi eliminarea unor buguri în procesul de generare a fişierelor de tip ePub;
• rezolvarea unor probleme referitoare la rearanjarea paginilor unui layout, previzualizarea fişierelor de tip EPS şi PDF incluse în casete de imagine, plus multe altele mai minore;
• optimizări realizate pentru îmbunătăţirea stabilităţii lucrului cu diversele tipuri de layout-uri, inclusiv în cadrul App Studio.

Posesorii oricărei versiuni 9.x a QuarkXPress pot descărca şi instala gratuit acest update, pentru OS X de la Apple sau pentru Windows, de aici, bifând opţiunile necesare (QuarkXPress > [Sistem de operare] > Updaters). Download-ul se face gratuit, după înregistrare (dacă aveţi deja un cont, logaţi-vă înainte).

Pentru cei interesaţi, puteţi urmări subiectele postate pe forumul oficial al Quark referitoare la eventualele probleme apărute şi/sau rezolvate. După descărcarea update-ului, vă recomand parcurgerea fişierului Readme.pdf, pe care îl puteţi găsi în arhiva descărcată.

Ajungând la partea de tutoriale, Quark a avut amabilitatea de a pune la dispoziţia utilizatorilor câteva fişiere video extrem de interesante. Le voi reda şi eu, mai jos.

O scurtă prezentare a noilor facilităţi de export pentru tableta Amazon Kindle este, cred eu, foarte sugestivă.



Cum putem publica o aplicaţie pe iTunes, generată pentru vizualizarea pe tableta iPad? Matthias Günther, Senior Product Manager al QuarkXPRess ne prezintă o veritabilă lecţie de aproape o oră, pe care o recomand cu căldură oricărui persoană interesată de generarea de astfel de aplicaţii.



Vizionare plăcută şi succes!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu