Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

joi, 20 octombrie 2011

Poşta trece pe profit

Nu a trecut prea mult timp de când am publicat o scurtă analiză financiară a Poştei (aici). S-ar putea ca situaţia nefavorabilă înregistrată anterior să fie depăşită.

Conform unui comunicat de presă, "Compania Naţională Poşta Română SA anunţă îmbunătăţirea situaţiei sale economico-financiare şi reintrarea pe profit, conform datelor evidenţiate de Raportul financiar-contabil, începând cu luna august, a.c. Profitul rezultat pe luna august 2011 este de aproximativ 600.000 RON, iar, potrivit analizelor financiare, trendul este ascendent pentru lunile următoare.

Reintrarea pe profit a companiei se datorează, în primul rând, implementării unei serii de măsuri interne de eficientizare a activităţii şi optimizare a cheltuielilor, în special a celor cu serviciile prestate de terţi, precum şi dezvoltarea de proiecte pentru creşterea veniturilor companiei. Mai exact, este vorba despre reducerea cheltuielilor cu 441 mil. euro prin rezilierea şi suspendarea unor contracte nesustenabile şi reorganizarea reţelei poştale interne - la începutul lunii octombrie reţeaua poştală înregistra un număr de 5.846 subunităţi poştale ca urmare a deciziei de comasare - la care se adaugă implementarea unui nou model de business.

Toate aceste măsuri vor contribui la menţinerea pe profit a companiei şi la îmbunătăţirea substanţială a situaţiei economico-financiare. În plus, perspectivele introducerii în portofoliul CN Poșta Română SA a produselor financiar-bancare de retail şi relansarea serviciului de curierat rapid vor conduce la o repoziţionare a companiei pe piaţă, cu o imagine proaspătă şi o ofertă de servicii îmbunătățită, care își propune să răspundă cât mai bine cerinţelor clienţilor, dar care păstrează, în acelaşi timp, valorile tradiţionale: proximitate, tarife accesibile, încredere şi siguranţă"
, se mai arată în comunicat.

Să fie într-un ceas bun!

4 comentarii:

  1. Doru: Vom trăi şi vom vedea. Tare mi-e frică de alegerile de la anul...

    RăspundețiȘtergere
  2. e un semn bun nu? la mai mult profit....:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Geanina: Dacă informaţia se dovedeşte reală, atunci da, este un semn bun şi o întoarcere la normalitate.

    RăspundețiȘtergere