Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

luni, 26 septembrie 2011

Mi-a mai crescut blogroll-ul, plus alte chestii...

Era inevitabil să ajung din nou la o nouă modificare a listei cu bloguri pe care le urmăresc. În sensul lărgirii ei, bineînţeles! Tot participând la "Miercurea fără cuvinte" iniţiată de Carmen, apoi şi la "Life in Pictures" a colegului nostru Costin Comba, am văzut bloguri mai noi sau mai vechi. Unele mi-au plăcut mai mult, altele mai puţin..., păi aşa cum i se întâmplă fiecăruia. În această "tură" m-am hotărât asupra câtorva bloguri, pe care le-am inclus atât în blogroll, cât şi în readerul meu de fluxuri RSS. Asta înseamnă că le voi urmări, şi mai mult decât probabil voi face şi comentarii, în stilul meu (sper că n-am supărat pe nimeni până acum).

Acum, sper să nu ajung în situaţia de a nu avea timpul necesar la dispoziţie să citesc tot ce mi-am propus, şi iată că ajung la cealaltă problemă, inclusă în titlu la "alte chestii": ce mă enervează:

- păi, în primul rând, mai mereu am impresia că timpul se comprimă şi n-am timp să citesc şi să comentez peste tot (dar totuşi, sunt vreo zece mii de bloguri active, dacă le socotesc numai pe cele înscrise în Zelist!); dar cu asta, să spunem, că o mai rezolv eu cumva;

- mă enervează unii care ajung pe blog de pe diferite forumuri sau clasamente (nu le nominalizez) şi-şi trec ca link la identitate vreun site comercial; pentru mine e clar că tipii nu au "aterizat" doar pentru că s-au îndrăgostit ei de timbre, ci pur şi simplu vor să-şi facă reclamă şi să-şi crească moca numărul de vizitatori; ei bine, cu toate că am lăsat comentariile "la liber", n-au şansă ca ale lor să le rămână, le şterg fără nici cea mai mică remuşcare!

- tot navigând pe ici, pe colo, dau peste câte un blog care încearcă (prin codul conţinut) să deschidă cu orice chip câte un pop-up (sau pop-under), cu cine ştie ce trăznaie de reclamă; îmi pare rău, dar a doua oară nu mai calc pe-acolo! Acelaşi lucru se întâmplă şi cu blogurile la care AV-ul meu mă avertizează că există cod html maliţios! (ştiu ce e aia un o alertă falsă, dar de la mama lor template-urile vin fără 'jde mii de scripturi şi plugin-uri; mai ştiu şi să arunc un ochi pe sursă să văd dacă mă lovesc de tot felul de form-uri invizibile şi alte alea...);

- mai este un lucru care mă enervează: trimiterea de mail-uri nesolicitate pe adresa din profil, cu tot felul de propuneri de afaceri, care de care mai creţe; când voi avea intenţia să mă apuc de comerţ, am să vă zic, dar până atunci, ăia cu spirit de întreprinzători pot să-şi demareze afacerea şi fără să mă toace pe mine la cap, sau să mă ia de consilier de-a moca. Aşa că puneţi mâna pe carte, e cel mai bun sfat pe care vi-l pot da!

Cam astea ar fi. Deocamdată!
Tuturor vă doresc o săptămână cât mai bună!

20 de comentarii:

  1. Te adaug si eu acum in lista de bloguri. O seara placuta! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. ei ce sa spun ...sunt emotionata si nu prea imi gasesc cuvintele! multumesc :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu tare mă bucur că ne-am întâlnit, chiar și așa, virtual

    RăspundețiȘtergere
  4. cel mai important este sa ne bucuram aici de prieteniile stabilite prin simpatii sincere. Restul? spam! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Mulțumesc frumos, Peter! A fost o mare surpriză să te „găsesc”, iar comentariile și prezența ta în lista mea de prieteni sunt o onoare pentru mine și îmi fac o deosebită plăcere! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Geanina: Ce să spui? Nu spune nimic! :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Carmen: Ai dreptate! Spamul - la o parte!

    RăspundețiȘtergere
  8. Dana Diaconu: Şi eu îţi mulţumesc frumos!

    RăspundețiȘtergere
  9. oare ce caut eu în blogroll la matale? şi dacă tot sînt acolo, de ce nu mi-a zis nimeni nimic, ca să iau şi eu măsuri? măcar aşa, ceva reciprocitate ca să fie ;). în altă dezordine de idei, mulţam că m-ai "plantat" acolo, îmi iau revanşa imediat.
    o zi frumoasă!

    RăspundețiȘtergere
  10. omul cu papornita: Eu cred că mai întâi trebuie să dai, înainte să ceri..
    Pentru că mi-a plăcut ce-am văzut pe acolo, de-aia am "comis-o"... :D

    RăspundețiȘtergere
  11. Imi place ca ti-ai spus punctul de vedere, Peter, si e foarte binevenit, asta pentru ca eu sunt gata sa subscriu tuturor enunturilor tale. Sper ca blogul meu nu are plug-in-uri si alti soareci si ca totul e in regula :)
    O zi frumoasa sa ai, Peter!
    Aaa, si un sfat: daca nu mai razbesti, trece comentariile la moderare, eu asa le am si lumea s-a invatat cu asta ;)

    RăspundețiȘtergere
  12. Ha! Ce mult mi-a placut! Ador sa vad oamenii spunandu-si punctul de vedere direct asa. O saptamana frumoasa si tie, si sa stii ca ai avut dreptate in tot ce ai spus.

    RăspundețiȘtergere
  13. Mulţumesc frumos, Teo, stai liniştit că nu la tine am întâlnit chestiile acelea.
    Problema nu este cu comentariile, ci cu cititul blogurilor care îmi plac, din păcate. Am perioade când sunt ocupat cu alte treburi profesionale şi mor de ciudă când văd că se îngroaşă lista articolelor noi şi n-am timp să-mi mai arunc un ochi!
    O zi frumoasă îţi doresc!

    RăspundețiȘtergere
  14. Mulţumesc frumos Shayna! Mă bucură ce spui. În fond, care este problema dacă-ţi spui părerea!?
    O zi frumoasă îţi doresc!

    RăspundețiȘtergere
  15. Bine ai revenit, Andrei! Chiar mă întrebam ce mai este cu tine, pentru că... ai dispărut! Sunt convins că ai avut o vacanţă frumoasă şi ai multe de povestit!

    RăspundețiȘtergere
  16. Asa e Max Peter. O sa le detaliez in curand.

    RăspundețiȘtergere