Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

marți, 9 august 2011

Preţuri record pentru mărci chinezeşti

La ultima licitaţie a casei Dinasty Auctions desfăşurată la Hong Kong, două piese relativ recente ale Republicii Populare Chineze au atins preţuri record.

Eroarea de la emisiunea "Toată China este roşie" din 1968 a obţinut un preţ de 650.000 dolari Hong Kong (circa 58.300 euro).

O altă piesă din acelaşi an (victoria revoluţiei) a fost vândută pentru nu mai puţin de 1.100.000 dolari locali (aproape 99.000 euro).

8 comentarii:

  1. Eu credc a nu inteleg deloc fenomenul. Cum naiba sa dai 100.000 de euro pe un timbru? Probabil ca acesti colectionari sunt numai miliardari.

    RăspundețiȘtergere
  2. Costin: Să ştii că 100.000 este puţin! S-au dat şi 2 milioane! Mai ales pe criza asta, când totul se speculează, cunoscătorii preferă ceva care este mai sigur şi decât acţiunile Apple, şi decât "frectul" bursei, şi decât nuş'ce bijuterie... Este un fapt dovedit că investiţiile în timbre au avut în ultimele zeci de ani cel mai bun randament.

    RăspundețiȘtergere
  3. Se-cret: La raritatea ceor două piese, eu mă aştept ca preţurile să crească în continuare în următorii 3-4 ani. Prima este o eroare, a doua este o neemisă din care se mai păstrează puţine.

    RăspundețiȘtergere
  4. Toata China Rosie eu am crezut ca o sa se vanda ceva mai scump. Peste un an-doi o sa sara de 100.000. In conditiile actuale, aceste piese chinezesti din anii 60 par sa fie o investitie la fel de buna (sau chiar mai buna?) ca aurul.

    RăspundețiȘtergere
  5. Aldor: Cred că da, indiscutabil este o piesă care trebuie urmărită. Dar viitorul ne poate rezerva şi surprize. Mai ales acum.

    RăspundețiȘtergere
  6. Sunt foarte multi bani si multi oameni cu bani in China, care investesc in asa ceva. Nu prea vad cum ar putea sa scada preturile in viitorul apropat la aceste piese, nu e exclus sa mai vedem cateva recorduri doborate in curand. Tin minte ca vazusem si un lot fabulos de China, mai degraba acumulare decat colectie, vanduta recent de casa C. Gaertner pentru peste 300.000EUR + taxe.

    RăspundețiȘtergere
  7. Aldor: Aşa este, e foarte posibil. Eu mă refeream la altceva, când spuneam că viitorul ne poate rezerva surprize. Este vorba de politicile fiscale la nivel de stat. Chiar şi China are probleme structurale, în ciuda uriaşului "depozit" de valută occidentală de care dispune. O singură modificare în politicile fiscale îi poate face pe acei foarte mulţi colecţionari chinezi şi îşi schimbe comportamentul. Pentru ei, acum problema importantă este ce se va întâmpla cu regimul investiţiilor din Hong Kong, care are încă un regim privilegiat faţă de restul Chinei.
    Este posibil ca lotul de la Gärtner să fi fost vândut tot unui comerciant (datele nu sunt publice).

    RăspundețiȘtergere