Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

vineri, 24 iunie 2011

S-a deschis prima...


Tot am aşteptat o săptămână, dar azi dimineaţă era deja deschisă prima floare. Şi ţepoasa este din nou generoasă anul acesta...


Un gând bun pentru Pandhora, Elena, Se-Cret, Teo Negură.

9 comentarii:

  1. Are o grămadă de bobocei, până la toamnă nu se mai opreşte!

    RăspundețiȘtergere
  2. Excelentă!Felicitări pentru frumoasa floare! Văd că,în scurt timp,vor urma și suratele,să se dea în „spectacol”.Am adunat de pe stradă,în primăvară,un fragment de cactus asemănător,poate puțin este mai cărnos decât acesta.L-am plantat și a început să scoată segmente suplimentare. Este absolut clar că până la flori vremea este lungă.Deocamdată îi monitorizăm dezvoltarea.

    RăspundețiȘtergere
  3. Acum nu mai ştiu dacă vreun fir din cele actuale este din "mămică" iniţială. Doamna mea a făcut rost "prin schimb" de ea prin 1997 sau 1998, nu mai ştiu exact. Pe vremea aceea stăteam la bloc şi aveam un balcon închis, unde bătea soarele - o adevărată seră. I-a mers aşa de bine, că după doi ani a înflorit, iar apoi repetă povestea în fiecare an. Stă înflorită vreo două-trei luni, dar se şi înmulţeşte, îi tot cresc "mustăţi" noi. A fost mereu mutată într-un ghiveci mai mare, iar puii "în exces" au căpătat locuinţe sau proprietari noi.

    RăspundețiȘtergere
  4. ”Țepoasa” asta... la cât mă pricep eu la flori, seamănă cu o Crăciuniță. Care înflorește, evident, în preajma Crăciunului. Deci, n-o fi Crăciuniță. Atunci? :-?

    RăspundețiȘtergere
  5. Habar n-am! Mă pricep la botanică la fel ca la fotbal (de-aia nici nu joc la Pronosport). Mi-am promis c-o să iau la picior câteva anticariate, să caut un dicţionar dendrologic (parcă aşa-i spune!?). Da' presupun că nu-i Crăciuniţă, c-aia parcă nu se face aşa de mare.

    RăspundețiȘtergere
  6. Crăciunița are segmentele mult mai mici și mai subțiri decât acest cactus,și nici florile nu seamănă.Un segment al crăciuniței ajunge la aproximativ 2 cm.lungime pe când la acest cactus semenții sunt mult mai lungi.Cu siguranță aceasta nu este Crăciuniță.Crăciuniță se poate vedea aici

    http://se-cret-blognotes.blogspot.com/2010/12/jurnalul-unei-craciunitei.html

    RăspundețiȘtergere
  7. Aici se văd mai bine și floricelele și diferența dintre ele.(planta nu se vede destul de bine,pentru că urmăream florile,ca de fiecare dată:D)
    http://se-cret-blognotes.blogspot.com/2010/12/jurnalul-unei-craciunitei-continuarea.html

    RăspundețiȘtergere
  8. Da, acum vin de-acasă, avem şi noi o crăciuniţă şi acum fac diferenţa. Mulţumesc frumos!

    RăspundețiȘtergere