Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

vineri, 6 mai 2011

Trei piese grele

Pe 14 mai a.c., casa grecească de licitaţii Karamitsos are planificate mai multe vânzări, incluzând şi una "rotundă": licitaţia online cu numărul 400, pentru care a pregătit o mulţime de piese deosebite din primele emisiuni, Hermes "cap mare". Vreau să vă prezint numai trei piese care sunt de interes şi pentru colecţionarii de piese româneşti.

Prima piesă (licitaţia #398) este un unicat de 10 Lepta obliterat cu ştampila cu puncte şi cu numărul 101, cu tuş albastru. Ştampila este puţin neclară, dar este într-adevăr ceea ce prezintă catalogul: o piesă circulată la oficiul grecesc din Brăila. În ciuda marginilor nu prea mari, preţul de plecare este "consistent": 600 de euro.

Această piesă (ca şi următoarea) face parte din licitaţia #400. O superbă francatură mixtă România_Grecia, pentru care redau exact descrierea casei de licitaţii (click pe imagine pentru mărire):

Cover from "ISMAIL*24.5.(69)" fr. with 15b+25b to Syra. Boxed "PD", via "CONSTANTINOPEL*31/5", taxed on arrival with 20l sky-blue, to pay the Greek rate, (Hellas 27a)-touched, arr "ΣΥΡΟΣ*25.ΜΑΙΟΣ.69". A rare Romania-Greece mixed franking cover.

Pentru această piesă, preţul de plecare a fost stabilit la 2.750 euro.

Aceasta este una dintre puţinele scrisori cunoscute, provenind de la oficiul grecesc din Brăila, într-o stare acceptabilă pentru un exponat de mare clasă. Descrierea făcută de Karamitsos precizează:

1861 El from "ΙΒΡΑΙΛΑ (ΒΛΑΧΙΑ)*1 ΟΚΤ. 61" (1st DAY OF ISSUE for Large Hermes Heads), via "ΑΘΗΝΑΙ (1)*9 ΟΚΤ. 61" and "ΠΕΙΡΑΙΕΥΣ (2)9 ΟΚΤ. 61". On arrival "ΣΠΕΤΣΑΙ (66)*12 ΟΚΤ. 61" taxed with 40l. mauve on blue + 2x80l. rose-carmine, all VF., and cancelled with dott. "66". Also on the front side boxed canc. "ΠΛΗΡ./ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ" and red crayon 200l. (Hellas 6a+7a).

Pentru această piesă, preţul de plecare a fost stabilit la 22.500 euro. Scump, dar face!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu