Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

marți, 26 aprilie 2011

Software: Quark anunţă disponibilitatea versiunii 9 a XPress

Quark XPress 9 este gândit pentru a veni în spijinul designerilor, care pot crea, începând cu această versiune, conţinut digital ce poate fi publicat pe orice dispozitiv digital de genul e-readerelor, telefoanelor mobile şi tabletelor, fără a fi necesară scrierea niciunei linii de cod. Plecând de la un layout clasic, acum este posibilă publicarea în formate diverse, pentru iPad sau pentru readere Blio.


Noua versiune include o opţiune de export în popularul format ePub, standardul deschis adoptat de International Digital Publishing Forum (IDPF). Creatorii de conţinut pot publica acum conţinut digital, pe care îl pot comercializa online ca aplicaţii Apple iBook sau pentru readerele Nook de la Barnes and Noble şi Kindle de la Amazon.

Readerul Blio este o aplicaţie gratuită, multiplatformă, care poate rula pe o multitudine de dispozitive şi cu ajutorul căreia se pot vizualiza lucrările în format electronic, în culori, în mod similar celor tipărite. Pentru Windows, readerul poate fi descărcat de la adresa www.blio.com, dar el este preinstalat pe o multitudine de dispozitive care rulează Android. În curând, suportul va fi extins inclusiv pentru sistemul de operare MacOS de la Apple, dar şi pentru iOS al aceluiaşi producător.

Quark a anunţat deja că în următoarele 90 de zile va face disponibil un update gratuit al programului XPress, care va include aşa-numitul App Studio. Cu ajutorul acestuia, designerii vor beneficia de un mediu dedicat cu care vor putea crea conţinut pentru iPad-ul celor de la Apple şi care va face posibilă distribuirea aplicaţiilor prin intermediul  Apple App Store.

Deocamdată piaţa românească nu oferă (încă) noua versiune, dar cei interesaţi pot urmări magazinul online al celor de la GeCad, la www.gecadshop.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu