Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

sâmbătă, 26 martie 2011

Noi drepturi pentru europenii care fac cumparaturi pe internet

Orice produs cumpărat online care nu a fost livrat in 30 de zile de la plasarea comenzii poate fi refuzat de client, potrivit unor amendamente la legislaţia comunitară privind drepturile consumatorilor, sustinutepe 24 martie a.c.  de deputaţii europeni. Noile norme vizează protejarea consumatorilor atunci când cumpără produse de pe internet.

 „Deputaţii au adoptat modificări ale legii, dar au decis să amâne finalizarea poziţiei, urmând ca actul legislativ să fie transferat către comisia parlamentară în vederea ajungerii la un acord cu statele membre”, se arată într-un comunicat al Parlamentului European citat de portalul AvocatNet.

Citeşte mai mult aici.

Pentru cumpărătorii care achiziţionează bunuri de pe portalul eBay, noile reglementări s-ar putea aplica numai parţial, în funcţie de locurile de înregistrare ale vânzătorului şi cumpărătorului.

7 comentarii:

  1. Ieri mi-a sosit aparatul foto comandat..Un Canon IXUS 220 HS.Am comandat rosu si a sosit unul argintiu , desi pe biletelul dinauntru (aka factura) scria ca e rosu :mrrrr:
    Acum trebuie sa vedem cum il trimitem inapoi si in cat timp primesc aparatul meu rosu :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ideal, dacă acest lucru este trecut şi în condiţiile înscrise pe site-ul respectiv (care ar fi, cum s-ar zice, contractul comercial la distanţă) ar trebui să se aplice aceste prevederi. Dacă este în RO şi nu-şi respectă promisiunile, mai este şi ANPC-ul.

      Ștergere
  2. Este un furnizor bine cotat pe E bay. In Germania.
    Acu, teoretic, puteam sa il las si asta argintiu dar domnul meu are silver si vreau ceva diferit.....
    Pe cand m-am entuziasmat ca mi l-au trimis :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E bine dacă e de acolo, căci în RO poţi oricând să ai surprize.

      Ștergere
    2. Mrrrr
      Stii ce-au raspuns?
      "Ne pare rau dar nu exista rosu pe stoc".
      Fumeg de nervi
      Sigur ca as putea sa le cer banii, dar eu vreau aparatul si nu mai pot astepta.....Asa ca raman pe silver, ce pana mea sa fak .

      Ștergere
    3. Când ai făcut comanda nu aveau şi ce este pe stoc? Pe aici se specifică de regulă, şi mă uit ca să nu aştept degeaba. Sau dau comanda în funcţie de ce este pe stoc (de exemplu pe la eMag, că iau destul de frecvent de la ei).

      Ștergere
    4. Nu s-a specificat acest lucru
      Ba chiar mi-au livrat aparatul argintiu si pe factura scria rosu ....deci factura din pachet.
      Am scris despre asta :))

      Ștergere