Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

miercuri, 4 ianuarie 2017

Negustorii de făcături nu vor să se dea bătuţi cu niciun chip

Cele mai multe "oferte" cu o gamă bogată de făcături provin de la negustori de pe eBay înregistraţi în Germania (există una sau două persoane care deţin o multitudine de ID-uri, pe care le utilizează periodic pentru a oferi tot felul de minuni şi invenţii). Dar periodic îşi fac simţită prezenţa şi alte ID-uri care încearcă să vândă invenţii, cel mai des întâlnite fiind cele înregistrate în Olanda.

De altfel despre unul dintre aceşti vânzători de făcături ordinare am scris încă din 2013 în acest articol. Mai nou însă, cam acelaşi gen de invenţii au început să fie oferite şi pe portalul Delcampe, ID-ul la care am identificat mai multe pseudo-supratipare fiind Petervanesch, înregistrat tot în Olanda. Am să vă dau şi câteva exemple.


Supratipar fantezist aplicat pe mărci Carol I Gravate şi Moldova


Acelaşi supratipar aplicat pe uzuale Ferdinand


Supratipar fantezist "T"


Emisiune fantezistă Crucea Roşie


Idem, emisiune fantezistă.

După aparenţă, aşa-zisele supratipare au fost confecţionate utilizând un calculator şi o imprimantă obişnuită de birou alimentată cu cerneală.

Dacă îi vine cuiva ideea să confecţioneze astfel de "rarităţi" are toate şansele să devină infractor, aşa că sfatul meu este să nu se apuce de o astfel de meserie. Cât despre vânzătorul olandez de pe Delcampe, e bine să îl ocoliţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu