Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

marți, 20 septembrie 2016

Există mai multe clişee cu o eroare asemănătoare

La marca de 50 bani din emisiunea Paris, 1872, a fost semnalată o eroare care constă în deteriorarea cadrului orizontal inferior al desenului. Am mai scris despre această eroare, dar întâlnind încă un ştraif al acestei mărci care prezintă particularităţi consider că este necesar să revin asupra problemei. Click pe imagine pentru mărire.


În cadrul ştraifului, două clişee alăturate prezintă deteriorări ale cadrului orizontal inferior. Ele se regăsesc în stadii diferite, în afara lor existând şi alte exemplare pe care le-am întâlnit în diverse ocazii. Acelaşi gen de eroare este prezent şi într-unul dintre exponatele multiplu medaliate, cunoscut colecţionarilor expozanţi.

Având în vedere forma deteriorării, pot afirma că ea există cel puţin sub trei forme distincte, clare, deci avem de-a face cu mai multe erori distincte şi nu cu una singură. Consider important acest detaliu pentru un studiu aprofundat al emisiunii.

Acum sper să nu se trezească cineva să zică despre acest defect că este cine ştie ce eroare de însemnătate mondială, că nu prea e aşa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu