Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

joi, 4 august 2016

Amatorii sunt escrocaţi în continuare cu făcături ordinare

Despre acest gen de făcături am mai scris şi voi continua să scriu pentru că există în continuare atât colecţionari mai puţin informaţi, cât şi profitori care speculează neştiinţa lor.

Un exemplu îl constituie "supratiparele" aplicate (probabil cu ajutorul unei imprimante conectate la un calculator) pe mărci maghiare cu scopul de a "emite" tot felul de aşa-zise emisuni locale care ar fi originare din toate regiunile foste sub guvernare maghiară. Click pe imagine pentru mărire.


Amănuntul (care s-ar putea să conteze într-un anumit moment) este că astfel de producţii sunt comercializate mereu de aceleaşi ID-uri pe portalul eBay. Partea proastă e că uneori se mai găseşte şi câte un neaoş care să le preia şi să le ofere neiniţiaţilor sub diverse etichete (probe, eseuri, neemise etc.).

Sfatul pe care îl dau oricărui cititor este unul radical: nu avansaţi nicio ofertă pentru piese pe care nu le cunoaşteţi şi la care nu vă pricepeţi. Iar dacă cereţi sfatul cuiva, aveţi grijă în cine vă încredeţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu